Hasije Selishta Kryeziu- ATUNIS -Prishtine, Kosovo- 2015

ORGANIZER: Hasije Selishta Kryeziu

CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com

 

This entry was posted in Prishtine. Bookmark the permalink.

One Response to Hasije Selishta Kryeziu- ATUNIS -Prishtine, Kosovo- 2015

 1. GALAKTIKA POETIKE “ATUNIS”

  100.0000 POETË PËR NDRYSHIME- KOSOVË
  100 Thausands Poets for Change – KOSOVË

  Kosova në përgatitjen e manifestimit poetik 100- mijë poëtë për ndryshim!

  [img]https://www.100tpcmedia.org/100TPC2012/wp-content/uploads/10616700_504226499726811_8606054532884286906_n-1.jpg[/img]

  Organizer : Hasije Selishta Kryeziu

  Edhe këtë vit, si kurse katër vite me rradhë, Kosova i bashkangjitet me më shumë se 104 shteve defilimit të manifestimit poetik “100 mijë poetë për ndryshim”. Përgaditjet janë duke u bërë që me datën 24 shtator në disa qytete të Kosovës, përmes vargut të protestohet kundër diskriminimeve njerëzore, racore , kriminalitetit , luftë , si dhe të gjitha padrejtësive tjera që po ndodhin në rruzullin tokësor.
  Poetët përmes këtij manifestimi do t’i bëjnë thirrje autoriteteve shtetërore të të gjitha shteteve që të sillen me refugjatët sirianë sipas rregullave humane njerëzore e të mos bien ndesh me ligjet ndërkombëtare, që të mos ushtrohet dhunë ndaj tyre dhe të mos lejohet që ata në mënyrë alarmante të mbesin rrugëve.Kërkojmë që refugjatët të strehohen në mënyrë urgjente duke i ndihmuar pa dallim race e feje.
  Gjithashtu do të apelojmë që konfliktet të ndërpriten sa më parë e të filllohet jetë normale.
  Manifestimi do të shënohet në disa qytete të Kosovës me numër të konsiderueshën të pjesëmarrësve poetë artistë etj.

  Paqe !
  Peace !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *