Hasije Selishta – ATUNIS – Prishtine, Kosove 2017

ORGANIZER: Hasije Selishta

CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com

This entry was posted in KOSOVO, Prishtine. Bookmark the permalink.

One Response to Hasije Selishta – ATUNIS – Prishtine, Kosove 2017

 1. 100.0000 POETË PËR NDRYSHIME- KOSOVË
  100 Thausands Poets for Change – KOSOVË

  Kosova në ditën e manifestimit poetik 100- mijë poetë për ndryshim- 2017!

  Organizer : Hasije Selishta Kryeziu
  Presidente ATUNIS- KOSOVË

  Edhe këtë vit, si kurse vite me rradhë, Kosova i është bashkangjitur shteteve nga e gjithë bota për manifestimin poetik “100 mijë poetë për ndryshim”. Manifestimi u arganizua në disa qytete të Kosovës, përmes vargut të protestuar kundër diskriminimeve njerëzore, racore , kriminalitetit , luftës , si dhe të gjitha padrejtësive tjera që po ndodhin në rruzullin tokësor.

  Poetët përmes këtij manifestimi i bëjnë thirrje autoriteteve shtetërore të të gjitha vendeve që të sillen me refugjatët kudo nëpër botë sipas rregullave humane njerëzore e të mos bien ndesh me ligjet ndërkombëtare, që të mos ushtrohet dhunë ndaj tyre dhe të mos lejohet që ata në mënyrë alarmante të mbesin rrugëve. Kërkojmë që refugjatët të strehohen në mënyrë urgjente duke i ndihmuar pa dallim race e feje.
  Gjithashtu do të apelojmë që konfliktet të ndërpriten sa më parë e të fillohet jetë sa më normale.

  Manifestimi u shënua në disa qytete të Kosovës me numër të konsiderueshën të pjesëmarrësve poetë, artistë etj.
  Një fenomen tjetër që ka shqetësuar dhe është apeluar përmes këtij tubimi është dhe mbrojtja e të drejtave të grave, të cilat ende përballen me dhunën, shantazhin psikologjik e social dhe përkrahjen e paktë të shtetit për të drejtat e tyre, të drejta që janë të saksionuara në ligje ndërkombëtare.

  E rëndësishme është se çdo vit, poetët dhe inteligjenca po arrijnë të ndërgjegjësojnë gjithë akseset shoqërore për më shumë paqe, më shumë humanizëm, më shumë të drejta dhe më shume liri dhe të drejta themelore njerëzore.

  Paqe !
  Peace !

  Hasije Selishta Kryeziu
  30. 09. 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *